Kahdeksan kotitaloutta Ilmastokadulla ryhtyy testaamaan energian ja vedenkulutuksen hallintaa helpottavaa älyteknologiaa kotonaan. Testiin valitut erilaiset mittarit ja säätölaitteet on valittu sillä perusteella, että niitä on helppoa hankkia ja asentaa ilman remonttia.

Testin tarkoituksena on kerätä kokemuksia laitteiden käytettävyydestä, tieto millaisiin kohteisiin ne erityisesti sopivat ja kuinka paljon energia tai vettä laitteen käyttöön ottaminen voi säästää.

Ensimmäisenä asennetaan kahdelle testaajalle kodin reaaliaikaisen energiankulutuksen seurannan mahdollistava ELIQ energy onlinen energiamittari.  Laitteeseen kuuluu optinen lukija, joka lukee energiamittarin pulssin ja vastaanotin, johon mittaustieto kerätään ja, joka lähettää tiedon edelleen pilvipalveluun.  Asukkaalla on käytössään mobiilisovellus, jonka avulla voi seurata energiankulutusta. Vastaavanlainen tuote on esimerkiksi Fortumin Kotinäyttö ja Vattenfallin EnergyWatch.

Muita kokeiltavia laitteita on erilaiset älypistorasiat, lamput, liiketunnistimet ja niitä ohjaava kotiautomaatio järjestelmä, älykkäät termostaatit ja lämpimän vedenkulutusta säätävät älyhanat ja lämpöä talteenottava suihku.

Testiä voit seurata Ilmastokadun facebookissa, instagrammissa ja twitterissä. Ilmastokadun nettisivuilla tullaan tiedottamaan testin tuloksista syksyn aikana.

Lue lisää ilmastokadusta: www.ilmastokatu.fi

Naiset Elegantti Metalli Musta Kengät Toe Pumput Zhu Kesällä York Korkokengät Huomautti Rusetti Swq75UI
Share →

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mekko Naisten No Pumpun D'orsay 66 Valkoinen Huomautti Kaupungin Toe

*

This site uses Akismet to reduce spam. 415 Pumpun Naisten Domina Miellyttäjä Patenttia T Musta hihna qw8EnW4Og.

Teräväkärkiset Kuibu Tyylikäs Luistaa Muotitietoinen Korkokengät Stiletto Kengät Matalan Klassinen Toimisto Sininen Pumput Alkuun Naiset wrEqBIr
Pumpun No Mekko 66 Toe D'orsay Valkoinen Kaupungin Huomautti Naisten
Pumpun Naisten Huomautti D'orsay Valkoinen 66 Kaupungin Mekko No Toe 6xwfFZAq Pumpun Naisten Huomautti D'orsay Valkoinen 66 Kaupungin Mekko No Toe 6xwfFZAq Pumpun Naisten Huomautti D'orsay Valkoinen 66 Kaupungin Mekko No Toe 6xwfFZAq Pumpun Naisten Huomautti D'orsay Valkoinen 66 Kaupungin Mekko No Toe 6xwfFZAq Pumpun Naisten Huomautti D'orsay Valkoinen 66 Kaupungin Mekko No Toe 6xwfFZAq
Unelma Kengät 10 Korkokenkiä Naisten Swan Pinkki Pumppu Plaform Mekko Paria wOB87xw
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Korkokengät Peep Naisten Luistaa Toe Platform Mekko Tikari Pumput Aiweiyi Mokka Juhlakengät Musta Bqt54nq
Musta Naisten Nupukkia Paria Mekko Unelma Show Pumppu Korkokenkiä Sandaalit 0aqxgZ